Stok achter de deur

juli, 2015 – weekendbijlage van Dagblad van het Noorden & Leeuwarder Courant
Geen tv kijken, om vijf uur ’s ochtends opstaan en elke dag een uur sporten. Verslaggeefster Marjolein Knol deed een Helweek.

Ik ben kapot. Het is half zes ’s ochtends en ik loop langs de Wilhelminakade in Groningen. Waar ben ik mee bezig? Wat is hier het nut van? Ik vraag het mezelf hardop af. Het is al licht, maar de straten zijn verlaten. Een keer kom ik studenten tegen die thuis komen van het stappen. Een jongen en meisje, dicht tegen elkaar onder een lantaarnpaal. Ik kijk ernaar alsof het theater is.

Onder mijn jas draag ik vier lagen kleren, maar ik ril van de kou. Na een halfuur lopen werkt de frisse lucht niet meer om me wakker te houden. Mijn voeten beginnen te slepen. Af en toe raak ik zomaar een stoeptegel op een vreemde manier. Ik voel me dronken. Ik kan mijn ogen niet meer focussen. En dan val ik een seconde weg.

Lees hier het hele artikel, zoals hij in de weekendbijlage verscheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s