DvhN schreef over ‘De Hilte 11’

Vier generaties van de familie Nijboer uit Gieterveen en een oorlogstrauma. Dat vormt de basis van audioserie De Hilte 11, die sinds zondag te beluisteren is. Makers Marjolein Knol en Hilde Boelema over de serie.

Hilde en Marjolein, vertel: waarom wilden jullie juist het verhaal van de familie Nijboer vertellen?

Hilde: ,,Veel verhalen over de oorlog zijn bekend. We wilden niet nogmaals iets maken over Nieuwlande, of de overval op het Huis van Bewaring in Assen. Maar toen stuitten we op dit verhaal in Gieterveen. En daar bleek ook nog eens veel materiaal van beschikbaar in het Drents Archief, zowel Geert Nijboer als één van zijn zoons is in de jaren ‘80 geïnterviewd.” Marjolein: ,,Het lijkt een heel gewoon gezin. Maar ze maken alles mee, alle aspecten van de oorlog. Iedereen kan zich er op een bepaalde manier in herkennen.” Hilde: ,,Het is een verhaal over onderduik, opstand, contact met Joden en een trauma. En dat in een klein dorpje als Gieterveen.”

Lees hier het hele artikel.