De Hilte 11 genomineerd voor NL Award

De podcast De Hilte 11 is genomineerd voor de NL Award, de jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van regionale omroepen. De podcast is genomineerd in de categorie ‘Beste audioproductie’.

Hilde Boelema en Marjolein Knol maakten De Hilte 11 in het kader van 75 jaar vrijheid. Ze spraken met vier generaties van een boerenfamilie wier leven ingrijpend veranderde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jury: “Je krijgt echt een beeld van het leven van de jonge mensen in oorlogstijd, dat is knap.”

De makers van de podcast – Hilde Boelema en Marjolein Knol – zijn blij met de nominatie. “Het is belangrijk om dit soort verhalen te blijven te blijven vertellen. Ook nu nog. Vraag je ouders of opa en oma ernaar nu het nog kan.”

De andere kanshebber is Duizend Dagen van Omrop Fryslân, een podcast over waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn: naar elkaar omzien. Ook Willem Engel van Rijnmond is genomineerd voor een prijs. De radiodocumentaire gaat in op Viruswaarheid-voorman Willem Engel.

Blij mee
RTV Drenthe-eindredacteur Martin van der Veen is blij met de nominaties. “Stijn en Jasper Steenhuis zijn al eens eerder genomineerd. We hopen dat ze nu een award winnen”, zegt hij. “En De Hilte 11 is een kwaliteitspodcast en dus een zeer terechte nominatie. Hilde Boelema en Marjolein Knol hebben zich ontwikkeld als uitstekende podcastmakers, daar zijn we trots op.”

Finale
Op 27 mei worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een online uitreiking. Er worden ook awards uitgereikt in de categorieën eigen nieuws, documentaire, innovatief journalistiek project en jong talent.

Lees ook: Dagblad van het Noorden schreef over De Hilte 11

De Hilte 11 is een samenwerking tussen RTV Drenthe en het Drents Archief en in elke podcastapp te beluisteren.