Iedere Utrechter, en heel veel Nederlanders, kennen het iconische gebouw in het centrum van de stad: het oude postkantoor op de Neude. Tegenwoordig een ontmoetingsplek met winkels, horeca en de bibliotheek, ooit de ‘tempel van de post’. In de podcast ‘Ik verbind u door’, komen de bijzondere verhalen uit de geschiedenis van het gebouw tot leven. Laat je meevoeren door telefoniste Joke, die je doorverbindt met verhalen uit de tijd dat het postkantoor op de Neude mensen van over de hele wereld met elkaar in contact bracht. Over afluisterpraktijken, liefdestelegrammen, heldhaftige techneuten en hoe de telefoniste uiteindelijk plaats moest maken voor de gsm.

Voor MRP, de gemeente Utrecht en Bibliotheek Utrecht maken we ‘Ik verbind u door!’, een podcast vol bijzondere verhalen uit het oude postkantoor.

Wethouder Eelco Eerenberg: “Post Utrecht is een iconisch gebouw. Nog steeds verbindt deze plek Utrechters met elkaar. Als de muren konden praten ben ik er van overtuigd dat we prachtige verhalen zouden horen. Maar door deze podcasts kunnen mensen deelgenoot worden van de bijzondere verhalen die onze stad en dit gebouw te bieden heeft.”

De eerste aflevering is vanaf nu te beluisteren in jouw favoriete podcast-app.

‘Ik verbind u door’ is een podcast van ontwikkelaar MRP, mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht en de eigenaar van Post Utrecht. Met dank aan de ondersteuning van de Bibliotheek Utrecht en Rijnboutt Architecten. Gemaakt door Aldus’ producties. Research, tekst en eindredactie Catrien Spijkerman, muziek van Bram Kniest, reportages door Marjolein Knol. De rol van Joke wordt vertolkt door Marlies Hamelynck.