Langkous Producties maakt verhalende audio. In radio-documentaires, podcasts, audiotours en audio-installaties probeert LP maatschappelijk belangrijke onderwerpen op een speelse manier aan te snijden.

Marjolein Knol is
radiomaker in
Groningen.

Zij studeerde journalistiek aan de CHE in Ede en radio op het RITCS in Brussel. Ze werkte als verslaggever in Noord Nederland. Sinds 2014 specialiseerde ze zich in het maken van podcasts. Over de verhalen rond de TT in Assen maakte ze de bekroonde serie Oerend harTT. In Binnen de Muren onderzocht ze het leven in PI Esserheem, in het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen.

Daarna werkte ze twee jaar lang aan een vervolg voor de NTR. Deze podcast (Buiten de Muren) gaat over de terugkeer van gedetineerden in de samenleving en is te beluisteren in alle podcastapps. Daarnaast maakte ze in opdracht van het Drents Archief en RTV Drenthe een podcast over Gieten in de Tweede Wereldoorlog, aan de hand van de verhalen van ooggetuigen.

Waar je Langkous Producties voor kunt inhuren

Coaching bij maken van podcast

Het maken van een audiotour

Workshop, bijv. over denken in geluid

Presentator/interviewer

Ervaring uit het verleden

Freelance podcastmaker
(2020 – heden)
Maakt(e) een verhalende podcast voor Argos (NPO Radio 1), Biblionet, Dagblad van het Noorden, Drents Archief, RTV Drenthe, NTR, Marketing Drenthe, Verhalen van Groningen en Waterschap Noorderzijlvest. Soms in samenwerking met een andere radiomaker of redacteur, andere keren zelfstandig.

Verslaggever bij RTV Drenthe
(2016 – 2019)
Verslaggever van de gemeenten Noordenveld, Tynaarlo en Assen voor radio, tv en internet. Maakte daarnaast de podcasts Oerend harTT, Drenthe Doc en Binnen de Muren.

Verslaggever bij Dagblad van het Noorden
(2014 – 2016)
Het maken van liveblogs, video’s, fotoseries en artikelen voor de website van Dagblad van het Noorden. Maakte daarnaast de podcast Achter het Verhaal.