Portfolio

Ik ben de Waterwolf

Een drieluik ter ere van het honderdjarig bestaan van het gemaal De Waterwolf in het Groningse gehucht Lammerburen.

De Hilte 11

Het leven van een boerenfamilie verandert ingrijpend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vier generaties praten erover in deze podcastserie van het Drents Archief en RTV Drenthe.

Groninger Vrouwengalerij

Deze podcast (en audio-installatie) brengt een ode aan sterke Groningse vrouwen. Maak kennis met excentrieke kunstenaars, idealistische politici, een wereldberoemde sopraan, wetenschappers en nog veel meer bijzondere Groninger vrouwen uit het verleden.

Toen het vuur gedoofd was (radiodocumentaire)

Een loodsbrand op een scheepswerf bij De Punt kostte drie brandweermannen het leven. De brandweer had het vuur destijds na vijf uur onder controle. Maar tien jaar na de brand smeult het vuur figuurlijk nog altijd na.

Stamcafé het Noorden

Een tweewekelijkse podcast voor de krant Dagblad van het Noorden. Elke aflevering zoomt uit op een onderwerp dat veel in het nieuws is. Want hoe zat het nou met dat Forum? Waarom wonen er nog mensen op een camping zonder elektriciteit en gas? En hoe gaat het noorden om met het tekort aan huisartsen?

Binnen de Muren

Hoe is het leven binnen de gevangenismuren van PI Essenheem in Veenhuizen? Namens RTV Drenthe mocht ik een halfjaar meelopen in de gevangenis.

Oerend harTT

Een prijswinnend drieluik over de TT in Assen.

Landgoed Verhildersum (audiotour)

Deze audiotour voor de bustour The Grone vertelt het verhaal van Het Hogeland in de 19e eeuw. Verhildersum is een borg ten oosten van het dorp Leens. De borg is als museum te bezoeken en wordt ook veel als trouwlocatie gebruikt.