Slavernij. En de Groningers? (audioroute)

Presentator Nathan de Vries gaat op zoek naar sporen van het Nederlandse slavernijverleden in ‘zijn’ Groningen.

Marketing Drenthe – Fiep en het mysterieuze boek van Drenthe (hoorspel)

In dit luisterverhaal raakt Fiep in de ban van een bijzonder reisboek. Het boek neemt haar mee naar de provincie Drenthe, waar Fiep meer te weten komt over haar familie.

Argos – De nieuwe gedetineerde (podcastaflevering)

In een intieme audioreportage onderzoekt Marjolein Knol de veranderende sfeer in de gevangenis en de manier waarop medewerkers omgaan met zware persoonlijkheids-problematiek onder gevangenen.

De Dorpsfabriek (podcast)

Je kunt het je niet meer voorstellen, maar bijna elk Drents dorp had vroeger een fabriek. Vaak een melk- of boterfabriek en op het Drentse platteland kwam je zelfs een betonfabriek tegen. In deze podcast reizen we langs vijf voormalige fabrieken in de gemeente Aa en Hunze. 

Kamp Schattenberg (podcast)

Zeventig jaar geleden vertrokken honderden Molukse gezinnen naar Nederland. Jarenlang woonden de gezinnen in barakkenkampen, zoals woonoord Schattenberg in voormalig Kamp Westerbork. Vier kinderen vertellen erover in deze podcastserie van het Drents Archief en RTV Drenthe.

De Hilte 11 (podcast)

Het leven van een boerenfamilie verandert ingrijpend tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vier generaties praten erover in deze podcastserie van het Drents Archief en RTV Drenthe.

Ik ben de Waterwolf (podcast)

Een drieluik ter ere van het honderdjarig bestaan van het gemaal De Waterwolf in het Groningse gehucht Lammerburen.

Groninger Vrouwengalerij (podcast + audioinstallatie)

De Groninger Vrouwengalerij brengt een ode aan sterke Groningse vrouwen. Maak kennis met excentrieke kunstenaars, idealistische politici, een wereldberoemde sopraan, wetenschappers en nog veel meer bijzondere Groninger vrouwen uit het verleden.

Buiten de Muren (podcast)

Harry zat al tweemaal vast voor moord en draaideurcrimineel Bram stal voor de zóveelste keer een zakje snoep. Na lange gevangenisstraffen komen ze eindelijk vrij. Deze keer zijn ze vastbesloten om het allemaal anders te gaan doen.

Binnen de Muren (podcast)

Hoe is het leven binnen de gevangenismuren van PI Essenheem in Veenhuizen? Namens RTV Drenthe mocht ik een halfjaar meelopen in de gevangenis.

Qbuzz (podcast)

Met de bus reis je in Groningen en Drenthe door gebieden met een lange geschiedenis. Ben je nieuwsgierig naar deze verhalen en vind je het leuk om wat meer over Groningers en Drenten te weten te komen? Luister dan deze podcast.

Praten over het levenseinde (videoserie)

Deze serie voor artsenfederatie KNMG toont onder meer de dilemma’s van artsen bij euthanasieverzoeken, de mogelijke scenario’s die daarbij horen en de emoties die erbij komen kijken. Het laat je niet onberoerd.

Hongerige Wolf (podcast)

Een tweewekelijkse nieuwspodcast voor de krant Dagblad van het Noorden. Elke aflevering zoomt uit op een onderwerp dat veel in het nieuws is. Want hoe zat het nou met dat Forum? Waarom wonen er nog mensen op een camping zonder elektriciteit en gas? En hoe gaat het noorden om met het tekort aan huisartsen?

Oerend harTT (podcast + radioserie)

Een prijswinnend drieluik over de TT in Assen.

Landgoed Verhildersum (audiotour)

Deze audiotour voor de bustour The Grone vertelt het verhaal van Het Hogeland in de 19e eeuw. Verhildersum is een borg ten oosten van het dorp Leens. De borg is als museum te bezoeken en wordt ook veel als trouwlocatie gebruikt.

Toen het vuur gedoofd was (radiodocumentaire)

Een loodsbrand op een scheepswerf bij De Punt kostte drie brandweermannen het leven. De brandweer had het vuur destijds na vijf uur onder controle. Maar tien jaar na de brand smeult het vuur figuurlijk nog altijd na.