Jonge MBO’ers eisen reiskostenvergoeding

Vandaag werd mijn laatste item voor EenVandaag uitgezonden. Dit maal werkte ik niet alleen als redacteur, maar mocht ik ook de verslaggeving op me nemen. Leuk werk dus! Marijn Duintjer Tebbens fungeerde als schaduwverslaggever en hield in de gaten of deze stagiair het wel goed deed. Maar kijk vooral zelf om te oordelen.

  MBO-scholieren eisen gratis reizen

 
Jongeren onder de 18 die een MBO-opleiding volgen, hebben geen recht op een OV-studentenkaart en kunnen dus niet gratis reizen. Het gevolg: veel MBO-scholieren zijn honderden euro’s in de maand kwijt aan reiskosten. Oneerlijk, vinden ze.
EenVandaag spreekt boze MBO-scholieren en hun ouders. Zij zijn verbaasd dat sommige provincies inmiddels wel de reiskosten van hun MBO-scholieren vergoeden en anderen niet. Discriminatie, vinden zij. Ook PvdA-Tweede Kamerlid Jacques Monasch komt aan het woord. Hij pleit voor een landelijke oplossing voor de MBO-scholieren. Sommige jongeren zouden niet de studie doen die ze willen, omdat de reiskosten te hoog zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s